زانایی

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
آخرین نظرات
نویسندگان

نگاهی به طراحی از دیدگاه یک طراح صنعتی

چهارشنبه, ۳۰ آذر ۱۳۹۰، ۰۸:۲۲ ق.ظ

نگاهی به طراحی از دیدگاه یک طراح صنعتی

نگاهی به طراحی از دیدگاه یک طراح صنعتی

 

ریچارد ساپر (Richard Sapper)، طراح پرآوازه بین­المللی، یکی از بزرگان خلاق و پرجرأت طراحی صنعتی دنیاست که دیدگاه­های نوینی درباره طراحی دارد. او با تلفیق نوآوری و سنت محصولاتی طراحی و خلق کرده است که مسیر تاریخ طراحی را تغییر داده­اند. بی­جهت نیست که از ساپر به عنوان طراحی یاد می­شود که هرگز طرح بد و نامطلوبی در کارنامه او دیده نشده است.

ریچارد ساپر در سال 1932 در مونیخ آلمان متولد شد. او به تحصیل در رشته­های فلسفه، طراحی گرافیک، مهندسی و اقتصاد پرداخت و در طی تحصیلات خود تصمیم گرفت فعالیت خود را در طراحی صنعتی ادامه دهد، از این­رو به محض اتمام تحصیلاتش به دپارتمان طراحی مرسدس بنز در اشتوتگارت پیوست. ساپر که ساکن ایتالیاست، از معدود طراحانی می­باشد که در مدرسه طراحی یا معماری تحصیل نکرده است.

محصولات طراحی­شده توسط ساپر که تاکنون ده بار جایزه Compasso d'Oro و نیز گروهی از جوایز بین­المللی را بدست آورده­اند، نمایان­گر توانایی و مهارت استادانه او در امر طراحی می­باشند. ساپر با اینکه از تجربه بسیار وسیعی برخوردار است، اما تمایلی به توصیف کار خود ندارد و بر این باور است که پروژه بایستی خود حرفی برای گفتن داشته باشد. این رویکرد او را از بسیاری از طراحان دیگر جدا می­کند و شاید علاقه او به طراحی محصولات پیچیده (از نظر تکنیکی) ناشی از همین طرز تفکر باشد. مشخصه کارهای ریچارد ساپر، پراگماتیسم (اصالت عمل) است. او در پروژه­های خود خلاقیتش را با راه­حل­های تکنولوژیکی کارکردی و زیبایی­شناختی به نمایش می­گذارد.

ساپر با طرح­های خود تأثیر قابل توجهی بر طراحی صنعتی محصولات بی­نهایت تکنیکی از قبیل اتومبیل­ها، رادیوها، تلویزیون­ها و کامپیوترها گذاشته است. او با وجود تمایلش به طراحی محصولات تکنیکی، محصولات متعددی نیز برای خانه طراحی کرده است که مقبولیت عمومی یافته­اند و این پذیرش همگانی صرفاً بخاطر خصوصیات کارکردی­ این محصولات نبوده، بلکه جنبه فرمال و قابلیت مفهومی آنها نیز در این امر مؤثر بوده است.

 

  • یحیی خالدی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی